Prodaja i montaža video nadzora, alarmnih sistema i interfonskih sistema.

Sistemi video nadzora se koriste u svrhu nadgledanja objekata različite namene (trgovine, menjačnice, stambeni objekti,banke, fabrike, sportske hale itd.).

Prilikom projektovanja i montaže sistema za video nadzor utvrđujemo:

 • broj kamera koje su neophodne za nadgledanjem određenog prostora, i njihova mesta za montažu.
 • karakteristike i vrste kamera (analogne ili IPkamere, za spoljnu ili unutrašnju montažu, sa IC diodama ili bez,nivo svetla (lux), optika itd.) koje zadovoljavaju potrebe nadgledanog prostora.
 • izbor centralnog uređaja za nadgledanje (TV prijemnik, Svičeri, Qvadovi ili ako je potrebno snimanje video zapisa: video rekorder -„time lapse“,digitalni video rekorder DVR, kartica za video nadzor+računar sa određenim brojem ulaza,ili mrežni snimač –računar sa softverom za IP kamere ) .
 • trasu instalacije (za objekte u izgradnji instalacija se polaže u PNK kanale i rebraste cevi,dok u objektima koji su završeni postavljaju se plastični kanali prilikom čega se poklanja posebna pažnja estetskom izgledu).

Daljinski video nadzor -korišćenjem DVR-a web servera, kartice za video nadzor sa računarom ili IP kamera prilikom montaže sistema za video nadzor ,u mogućnosti ste da pratite dešavanja i pregledate snimljeni materijal sa bilo kog mesta u svetu. Priključenjem centralnog uređaja za nadgledanje na internet i dobijanjem javne IP adrese od IS provajdera.

 • Preventivna funkcija odvracnja od kriminalnih dela.
 • Povecnje efikasnosti sluzbe fizickog obezbedjenja.
 • Nadgledanje situacije u realnom vremenu.
 • Formiranje video arhive – obezbeđivanje dokaza u istrazim postupcima .
 • Kontrole zaposlenih i klijenata
 • Daljinski nadzor objekata.
 • 24 h snimanje.
 • Snimanje na detekciju pokreta

Alarmni sistemi (sistemi protivprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat. Alarmni sistem sastoji se od grupe senzora koji služe za detekciju štetnih događaja, kao što su: otvaranje vrata, lom stakla, kretanje u prostoru, pojava požara, curenje gasa, izlivanje vode i drugo.

Alarmni sistemi su koncipirani da svojim detektorima štite prostor, da u štićenom prostoru otkriju svako neovlašćeno kretanje, da alarmiraju sistem putem vrlo glasnih sirena i / ili da pošalju izveštaj o alarmu telefonom, ili putem interneta.

Odabir alarmnog sistema se vrši prema veličini objekta, kao i prema mnogim drugim kriterijumima koje određuje sama konfiguracija objekta i želje korisnika sistema. Moderni alarmni sistemi se kontrolišu pomoću tastature, unošenjem šifre, dok se napredniji sistemi mogu kontrolisati i pomoću kodiranih kartica.

Nudimo veliki asortiman poznatih svetskih firmi, vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivog italijanskog dizajna.

Nudimo širok asortiman interfonskih elemenata:

 • Pozivne panele raznih dimenzija i boja, sa uzidnom ili nazidnom doznom.
 • Interfonske slušalice standardnog ili novog dizajna.
 • Module za slušalice koji omogućavaju tajnost razgovora između pozivnog panela i slušalice. Uz svaki sistem se montira električna i interfonska mehanička brava u zavisnosti od tipa vrata.

Audio interfoni predstavljaju kvalitetno, jednostavno i ekonomično rešenje za bezbednost poslovnog i stambenog prostora. Interfon karakteriše dugotrajnost, izdržljivost, lakoća instaliranja i upotrebe uz moderan dizajn i cene koje su prilagođene mogućnostima domaćih korisnika.

Video interfoni su kreirani da zadovolje sve bezbednosne potrebe savremenih korisnika. Osim komunikacije i otvaranja električne brave, video interfoni omogućavaju i nadgledanje prostora bez ostvarenog poziva. Na tržistu se mogu naći modeli namenjeni za jednog ili više korisnika.

Media Art Coomputers nudi širok asortiman interfonskih slušalica, videointerfonskih monitora i pozivnih panela, električnih brava, elektromagnetičnih brava, interfonskih kompleta, hands free monitora, interfon modula, šalterskih interfona, čitače otiska prsta, vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivog Italijanskog dizajna.